top of page

Onze 'Core range'

Na 3 jaar enkel maar unieke recepten te brouwen besloten we ons toch voor klein vast gamma te opteren. Herkenbaarheid in eigen stad gaf de doorslag, want lokaal bier is vers bier. De Gentse horeca wou Dok serveren, maar met bieren die continu veranderen was dit voor vele zaken bijna tot niet mogelijk.

Waar is loca

WAAR IS LOCA?

Deze pale ale van 6.5% met rogge en haver heeft een neus die doet denken aan passievrucht en steenvruchten. Elegant, doordrinkbaar en een subtiele bitter die je doet smachten naar je volgende slokje. Het bier onderging een dryhopping met Idaho7 en Citra.

13 Craft Pilsner

PILS 13

Pils 13, het bekende Gentse pilsmerk bestond al voor de oprichting van DBC, maar sinds de fusie van Dok en 13, is de lagerlijn van Dok Brewing Company. De vaste bieren van 13 blijven en alles wat lager -of pilsgerelateerd uit de ketels aan Dok Noord stroomt krijgt de stempel 13.

LOGO_RGB_edited.jpg

DOKKIE

Deze lichtzurige Non-Alcoholische IPA lest alle dorst! Heerlijk smaakvol en nestelt zich met trots en goesting tussen bier, wijn en limonade. Fruitige en florale toetsen van perzik, witte druiven en vlierbloesem worden geaccentueerd door de stevige hoppen van Nelson Sauvin, Citra & Amarillo. In samenwerking met De Proefbrouwerij.

30 taps

Voor elk wat wils

Onder het motto : ‘Des goûts et des couleurs, on ne discute pas’ brouwen we een heel arsenaal aan verschillenden bierstijlen voor jullie. Blond, bruin, zwart, rood, zuur, zoet, bitter, clean of wild, laag of hoog in alcohol, we hebben altijd wel iets die je zal bevallen. We dagen onszelf voortdurend uit, puren de klassiekers uit, of gaan net heel experimenteel en vernieuwend aan de slag.

Toen Dok Brewing Company werd opgericht was het idee een recept nooit tweemaal te brouwen om zo de consument te helpen met zoeken naar zijn of haar specifieke smaakvoorkeur en de brouwer continu uit te dagen in zijn creativiteit. Aan de hand van verschillende stijlen, technieken en ingrediënten helpen we onze klanten wegwijs te maken in het grote bierlabyrint.

ONZE BIEREN

NU OP TAP IN DE TAPROOM ⬇️

OP BLIK IN DE TAPROOM ⬇️

⬇️ ARCHIEF VAN AL ONZE BIEREN

De brouwinstallatie

liter per brouwsel

1000

Ons brouwinstallatie laat ons toe 1000l per keer te brouwen.

cilindro-conische tanks

5

4 CCT’s van 2000l en 1 CCT van 3000l laten ons toe om twee of drie brouwsels per keer per tank te vergisten.

helderbiertanks

5

taptanks

6

We kiezen er bewust voor om bieren niet te filteren of te pasteuriseren. Na de gisting wordt het bier tussen de 3 en 8 weken op lage temperatuur gehouden om het zicht natuurlijk te laten klaren. Dit is een proces dat veel tijd in beslag neemt en daarom hebben we ook genoeg lagercapaciteit gecreëerd.

Bier verpakken in een brewpub is zonde van de tijd, de energie en de verpakking, dus kozen we ervoor om verschillende bieren te serveren rechtstreeks uit één van de 6 taptanks. Twee tanks van 1000l en 4 van 500l stockeren het bier koud, waardoor het ook heel vers blijft.

bottom of page