rauchbier | 5.5 % | 25 IBU | release: 06.01.2019
Ons eerste bier van 2019 is een collaboration brew tussen Côte West Brewing, Dok Brewing Company en RØK. De rokerigheid van dit bier wordt grotendeels gecreëerd door het gebruik van huisgerookte tarwemout.
De andere gebruikte mouten (Munich, karamel, -en roggemout) zorgen voor een moutige basis die wordt doorbroken door de kruidige en fluweelzachte hop Hallertau Mittelfrüh.
illustratie door ‘Mr. RØK’, Arthur Messiaen
Double dryhopped New England double IPA | 7.5% | 65 IBU | release: 20.01.2019
Deze double dryhopped New England Double IPA van 7,5% is gesatureerd met stikstof om een extra creamy mondgevoel te creëren. De dichtheid van het schuim en het fluwelen mondgevoel compenseren de grote hoeveelheden hop in het bier. Het bier is tijdens verschillende fases in en na de gisting gedryhopt om de sappige karakteristieken van de gebruikte hoppen (HBC 472, Rakau, Mosaic) te benadrukken.
illustratie door SLOTT
hazy ipa | release: 03.03.2019
Een atypische hazy IPA gebrouwen met Chevalier, haver -en tarwemout en gerstevlokken. Velen zullen als ze het woord hazy zien staan een nieuwe juice bomb verwachten, maar we hebben gewerkt met minder courante, maar daarom niet minder interessante hopvariëteiten voor de stijl.
We gebruikten drie hoppen in dezelfde hoeveelheid: Hüll melon (Duitsland), Motueka (Nieuw-Zeeland) en Sorachi Ace (België). Wat opmerkelijk is en waar we als Belgen heel trots mogen op zijn is dat de Belgische er met kop en schouders bovenuit steekt. Waarom? Deze hoppen zijn met zo’n zorg verwerkt door Hoppecruyt binnen het project “24h hops”, waarbij ze tijdens de oogst oogsten, drogen, pelletiseren en verpakken binnen de 24 uur.
Aroma van het bier bevat kokos, citroengras, nat hout met op de achtergrond lichte citrus en nobele hopaccenten. Bij de eerste slok proef je een stevige bitterheid die wordt afgezwakt door het romige mondgevoel.
illustratie door Resto
imperial stout | 13.5% | release: 07.03.2019
Geboortebier van Rocco, zoontje van onze taproom manager. De Rocco Road is gebaseerd op Rocky road ijs. Het is een massieve imperial haverstout geworden van maar liefst 13,5% gebrouwen met cacao, vanille en amaretto.
Ter ere van dit mooie moment hebben we exclusief enkele flessen afgevuld. Die zijn onder andere beschikbaar in onze taproom.
artwork door Resto
DUBBEL GEPARKEERD IN DE SLEEPSTRAAT
dubbel | 6.5´% | release: 12.03.2019
Een dubbel van 6,5% gebrouwen met pilsmout, crystalmout en een hele hoop Golden Naked Oats. De haver in het bier zorgt voor een aroma van noten en de volheid van het mondgevoel. In tegenstelling tot traditionele dubbels is onze versie wat bitterder en hebben we gebruikt gemaakt van Mandarina Bavaria en Rakau als aromahopping.
Artwork door Resto
FRAMBO VI
Berliner Weisse | 6´% | release: 17.03.2019
Een troebele roze berliner weisse van 6% met lactose, haver, tarwe en een hele hoop frambozen. Om het bier nog romiger te krijgen hebben we het gesatureerd met stikstof en schenken we het uit een van onze nitro taps.
Artwork door Resto
TJIEPMUILE
rogge saison | 5´% | release: 28.03.2019
Hoppige roggesaison met een alcoholpercentage van slechts 5%. Kurkdroog, met een licht bittere bite die er voor zal zorgen dat je direct zin krijgt in je volgende slok. Het bier werd gehopt in de kookketel met Golding en Brewers Gold.
Een heel doordrinkbare dorstlesser die we serveren uit één van onze taptanks.
Artwork door Resto
UW DIKKE MA ZIT AAN DE ZUID
IPA | 6´% | 45 IBU | release: 12.04.2019
Een hybride tussen een West Coast IPA en een New England IPA. Bitter en juicy met de volledige focus op de gebruikte hoppen.
Mout: 100% Golden Promise
Hop: Comet, HBC 431, Citra cryo hops
Artwork door Mr. Mong
KEEP ON TRIPEL
tripel | 8´% | 35 IBU | release: 25.04.2019
Voor deze tripel hebben we met de bijna vergeten Belgische hop Groene bel hebben gewerkt.
Voor de tweede wereldoorlog was dit een heel populaire hopplant op de Vlaamse velden, maar door de popularisering van de pils werd deze grotendeels vervangen door de voor de stijl beter geschikte Duitse en Tsjechische variëteiten Hallertau en Saaz. Lange tijd werd deze variëteit niet meer commercieel verhandeld, maar werd ze enkel gebruikt om te kweken.
Eindelijk is ze terug van weg geweest, en als Belgische brouwer kunnen we niet anders dan blij zijn met de revival van deze inheemse variëteit.
Groene bel staat gekend voor zijn continentaal, kruidig, aards aroma die neigt naar inheems fruit.
Artwork door Mr. Mong
WHITE MCA
white lager | 5´% | release: 26.04.2019
White MCA is een hybride tussen een lager en een witbier. Zoals bij traditionele witbieren maakten we gebruik van tarwe in ons beslagkuip om de volle, ietwat kruidige smaak en de troebele schijn te genereren.
Voor de frisse citrustoetsen gebruikten we in de kookketel sinaasappelschil en koriander. Bovendien gaven we het bieren een whirlpoolhopping met Loral en een dryhopping met Mosaic en Amarillo.
Dit volledige geheel hebben we laten vergisten met een lagergist. Het resultaat is een verfrissende witte pint van 5% die zowel hoppig en kruidig, maar vooral heel doordrinkbaar is.
Artwork door Mr. Mong
BRAINSTORM SESSION IPA
session IPA | 5´% | 40 IBU | release: 05.05.2019
Voor de eerste zonnige lentedagen, onze West-Coast style session IPA. Dryhopped met Simcoe, Centennial en Chinook.
Artwork door Mr. Mong
MET JE MOER TEGEN DE DAMPOORT
triple IPA | 10´% | 65 IBU | release: 04.06.2019
Onze collab met De Moersleutel. We voegden een belachelijke hoeveelheid hop toe in de whirlpool dry-hopping. In totaal 20 gram per liter bier! (Magnum, Cashmere, Falconer’s flight en Citra cryo hops)
Dit is ook het allereerste Dok Brewing Company bier dat op blik te verkrijgen is. (in heel beperkte oplage)
Artwork door Mr. Mong
KVITKA
tropical stout | 7´% | release: 04.06.2019
Onze collaboration brew met Varvar. Een zachte, fruitige en doordrinkbare stout. De geroosterde mouten werden apart gemaischt om vooral de chocolade aroma’s in het licht te zetten en minder bitterheid te creëren. De moutbill voor dit bier is bijzonder complex: Maris Otter, geroosterde rogge, special carafa type II, rogge, dark crystal, cara 120 en maïsvlokken.
Daarbovenop voegden we tijdens de gisting Oekraiense honing en rietsuiker toe. HBC472 was onze aromahop. Dit complex geheel heeft gegist met een lagergist.
Artwork door Manor Grunewald
90 16
mocha porter | 5´% | release: 19.06.2019
Onze collaboration brew met Brew by numbers en OR Coffee Gebrouwen met cacaobonen en Braziliaanse koffie van Pedra Dourada. Complex, maar verrassend doordrinkbaar.
Artwork door Manor Grunewald
STICKY WINGS
Double mash imperial rye stout | 9´% | release: 05.07.2019
Verwacht een dikke, olieachtige, volmondige, cremeux stout van 9%. Het bier is gebrouwen met maar liefst 20% rogge en twee maal naar elkaar ingemaischt. Het was een hele klus om dit brouwsel tot een goed einde te brengen, maar we zijn meer dan blij met het resultaat!
Sticky Wings vindt je ook op fles.
Artwork door Mr. Mong
HAKA JUICE
Pacific New England pale ale | 5.5´% | release: 05.07.2019
Eindelijk hebben we een van ons favoriete onbereikbare hoppen kunnen bemachtigen: Nelson Sauvin!
We hebben er een pale ale van 5,5% mee gebouwen met Rakau en Citra. Juicy, spicy met toetsen van witte druiven en citrus ondersteund door een volle body dankzij de gebruikte haver. Een romig en heel zacht mondgevoel zoals het een New England betaamt.
Artwork door What’s in a name
DUDE WHERE ARE MY PANTS
white sour IPA | 5´% | release: 26.07.2019
Verwacht je aan een witte sour IPA van 5% royaal gehopt met Ekuanot en Mosaic. Dit bier werd zoals als onze andere zuurtjes verzuurd met de kettle sourmethode, waarbij we voor het koken een melkzuurvergisting door lactobacillus plantarum laten gebeuren. Deze melkzuurbacteriestam laat ons toe het wort snel te vergisten en een mooie strakke zurigheid te creëren
In de whirlpool en met de dryhop voegden we telkens 5g/l per additie Mosaic en Ekuanot toe die het eindresultaat een verfrissend boeket van perzik, mango en citrus geeft.
Artwork door What’s in a name
LOVE, PEACE & CRISPINESS
IPA | 7´% | IBU: 60 | release: 27.07.2019
IPA van 7% gebrouwen met 100% Golden promisemout en gehopt met Amarillo, Simcoe en Azacca.
Stevig bittere IPA (60 IBU) met een old school tropisch hoparoma.
Artwork door What’s in a name
VLIERBOEZEM
saison | 4.5´% | release: 08.08.2019
In tegenstelling tot een paar van ons vorige saisons is deze een stuk minder bitter om de subtiele toetsen van de nobele hop Tettnanger en de vlierbloesem beter te laten doorkomen.
Gebrouwen met haver en spelt.
Artwork door What’s in a name?
GO KVEIK YOURSELF
New England IPA | 5.5´% | pre-release at Bxl Beerfest: 24.08.2019
Double dryhopped NEIPA met HBC431 en Mosaic cryo hops, gegist met Hornindal kveik.
Hornindal heeft als eigenschap dat hij de tropische hoparoma’s nog meer naar voor gaat brengen waardoor dit bier een tropisch bommetje is.
Artwork door Daniella Provost
TRIPEL DOKKELIET
tripel | 8´% | release: 30.08.2019
Eerder klassieke Belgische tripel met Hallertau Blanc Hops.
Artwork door What’s in a name?
PRO-PALE
pale ale | 5´% | 40 IBU | release: 01.09.2019
Pro-Pale is ons eerbetoon aan New York Hard Core legende Pro-Pain en frontman Gary Meskil. Pro-Pale is een hoppige, makkelijk doordrinkbare pale ale. We gebruikten de aromatische Sorachi Ace hop van de Belgische hopboerderij ‘t Hoppecruyt.
We lanceerden dit bier met een geweldig Pro-Pain concert in de brouwerij.
Pro-Pale is ook verkrijgbaar op blik.
Artwork door Daniella Provost
KÖLSCH IS NOT A PILS, IT IS A DJ
Kölsch | 5´% | release: 12.10.2019
Dit Kölsch-stijl type bier gaat over simpliciteit: 1 moutsoort (pilsmout), 1 hop (Saaz) en een neutrale gist die samen zorgen voor een vlotte doordrinker van 5%. Dit is een oldschool sessionbier, het type bier dat je de hele door kunt drinken zonder er al te veel te moeten bij nadenken. Geen complexe ingrediëntenlijst of een veel te ingewikkeld smaakprofiel, maar een bier waarvan je er gerust enkele na elkaar van kunt consumeren.
Artwork door Beau Scheire
KAN SPOREN VAN PECANNOTEN BEVATTEN
Quadrupel | 9% | release: 15.10.2019
Deze quadrupel van 9% is gebrouwen met geroosterde pecannoten en esdoornsiroop. Verwacht geen pecannoot-bom, maar een quad met lichte nuances.
We gebruikten geen extracten maar ‘the real stuff’: we voegden de geroosterde noten toe voor het uitwassen van onze draflaag. Op die manier krijgen we die mooie nuances in het bier en konden de voorkomen dat het hoge oliegehalte van de noten onze schuimstabiliteit verstoorde.
Artwork door Beau Scheire
THE ETERNAL SUNSHINE ON THE SPOTLESS SAISON
hoppy imperial saison | 8% | release: 29.10.2019
We brouwden deze collab met onze vrienden van La ZORRA – Cerveza Artesanal.
Maris Otter pale ale, rogge en tarwemout geven aan deze saison een granige ruggengraat die mooi de grote hoeveelheid Nieuw-Zeelandse hop (Nelson Sauvin) zal uitbalanceren.
Nelson Sauvin is een gegeerde en moeilijk te krijgen hop, dus we wilden een bier maken dat deze hop volledig tot z’n recht laat komen. Het resultaat is een droge imperal saison met een ‘wijnachtige’ fruitigheid.
Ook verkrijgbaar op blik.
Artwork door Mr. Mong
IPANDEJO
DIPA | 45 IBU | 7.5% | release: 03.11.2019
Speciaal voor “Dia de los muertos” brouwden we voor El Cis een DIPA met verse limoenzeste, koriander en mais.
Je kan je verwachten aan een hoog drinkbare IPA met een mooie balans tussen limoenzeste en hop. Voor deze IPA gebruikten we verschillende C-hops (Citra, Comet, Colombus en Centennial). Alles werd vergist met een geïsoleerde giststam uit Lærdal Kveik.
IPAndejo is ook verkrijgbaar op blik.
Artwork door Mr. Mong
BLIK OP ONEINDIG
triple mash barley wine | 15% | release: 30.11.2019
Deze triple mash barley wine werd gebrouwen met Maris Otter mout en Golden naked oats.Twee dagen na elkaar werd er 3 x beslaan met telkens 250kg. In totaal werd er dus 1500kg mout gebruikt om 2000l bier te produceren.Hierdoor komen we aan dit monster van 15% alcohol.Het bier werd gebitterd aan 60IBU en op het einde van het koken werd een kleine hoeveelheid HBC472 toegevoegd om extra houterige tonen te verkrijgen.Om de complexiteit en veelzijdigheid van het bier te weergeven deelden we de batch op:
Artwork door Jens Simoens
I LOVE THE SMELL OF NEIPA IN THE MORNING
Double Dry Hopped NEIPA | 5,5% | release: 30.11.2019
We brouwden dit bier met een serieuze hoeveelheid haver om een fluweelzacht mondgevoel te bekomen.
Stevig gehopt in de whirlpool, tijdens de gisting en net voor het lageren met grote hoeveelheden Hallertau Blanc en Citra.
Bovendien satureerden we dit bier opnieuw met stikstof om het romige mondgevoel extra in de verf te zetten.
Artwork door Klaas Van de Moortel
WEIZEN BIJ DE BRANDWEER
Hopfenweizen | 7% | release: 22.12.2019
Een hopfenweizen van 7% gebrouwen met 50% tarwemout en 50% pilsmout.
We hebben de bitterhop laag gehouden maar er werd 5g/l Loral en Rakau aan toegevoegd om de Duitse weizengist uit te balanceren.
Artwork door Eline Depouillon
THE BEARD IS ON FIRE
San Diego pale ale | 6,5% | 65 IBU | release: 27.12.2019
We brouwden deze San Diego pale met onze vrienden van Burning Beard (San Diego). We gebruikten 100% Maris Otter mout. Colombus BBC, Cascade en Mosaic zorgen voor aroma’s van perziken, passievrucht en rijpe mango.
Artwork door RÓcher Tat