Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd
https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2018/07/beer-top-left.png

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat, taptank, blik of fles
Onze bieren vloeien uit vat of onze taptanks. Heel af en toe gaat een deel van een brouwsel op fles of op blik.

Proef jij ze allemaal?DE "HALL OF FAME"

ERNIE ER ZIT EEN BANAAN IN MIJN BIER

Tripel | 7´% | release: 18.01.2020

Deze traditionele Belgische tripel werd elegant gehopt met Perle. De fruitige gistaromas werken mooi samen met de subtiele kruidigheid van de hop.

Artwork door Eline Depouillon

BELLA CHAI CHAI CHAI

Dry stout | 7% | release: 28.01.2020

Dry stout van 7% met Maris Otter en Golden promise pale alemout, gerstevlokken, geroosterde gerst en chai (anijs, kardemom, gember, kaneel, peper, cichorei en kruidnagel)

In het aroma nemen de kruiden voornamelijk de bovenhand in combinatie met geroosterde tonen van de roostmout. De kruidenmengeling maakt het bier speels, verwarmend en complexer dan de doorsnee dry stout.

Artwork door RÓcher Tat

DOKUÕLU

Koduõlu | 8,6 % | 10 IBU | release: 07.02.2020

Dit is onze collab met Pihtla õlu, de oudste microbrouwerij in Estland. We reizden naar daar om een koduõlu te brouwen, een authentiek lokaal ‘farmhouse’ bier.

We startten de brouwdag met het plukken van takken van de jenerverbes boom waarmee we ons beslagwater infuseerden. Doorgaans wordt er enkel gerstemout gebruikt voor deze stijl, maar voor deze collab gebruikten we ook wat rogge and crystal roggemout.

Een groot verschil met hedendaagse bierstijlen is dat deze wort niet gekookt wordt. Daardoor hou je veel meer proteïnes over in het bier, met een kenmerkend dik mondgevoel als resultaat. De smaak van de granen is dan ook heel uitgesproken in het bier.

De hoppen (Tettnang en Hersbrucker) werden eerst gekookt in water waardoor je een soort ‘hopthee’ krijgt die dan aan de wort wordt toegevoegd. Maar dit is zeker geen hoppig bier. De bitterheid is heel laag (ongeveer 10 IBU)

Het bier wordt vergist met bakkersgist.

Artwork door Daniella Provost

CLOUDY WITH A CHANCE OF PALE ALE

Pale Ale | 3,5 % |  release: 19.02.2020

Double dryhopped hazy pale ale (10g/l aromahopping) van slechts 3,5%.

30% Van de storting bestaat uit haver en tarwe, waardoor het bier desondanks zijn lage alcoholpercentage toch een stevige body heeft.

Copieuze hoeveelheden HBC 472, Columbus en Ekuanot zorgen voor een breed boeket van perzik, limoen, papaya en mango.

Artwork door RÓcher Tat

I SHOT THE CHERRY

pastry sour | 7,5 % | release: 20.02.2020

Voor het eerst waagden we ons aan het maken van een pastry sour. 50% Pilsmout en 50% tarwemout zorgen voor een robuuste moutstorting die werd aangevuld met wat lactose om het crèmige mondgevoel te bevorderen. Het bier onderging eerst een verzuring in de kookketel met Lactobacillus Helveticus en werd nadien vergist aan 37°C met Sigmund Voss Kveik.

Na de hoofdgisting voegden 200g/l krieken toe waardoor het bier een dieprode kleur verkreeg en lieten het nadien 3 weken lageren op enkele vanillebonen uit Madagaskar. Het bier is bij ons te verkrijgen op onze stikstoftap.

Verwacht je aan een dieprood zoetzuur bier van 7,5% met krieken op de voorgrond, aangevuld met toetsen van vanille en amandelen. Een hele mondvol met smaken en structuren die je niet verwacht van je standaard zuur bier.

artwork door RÓcher Tat

I QUAD YOU NOT

quadrupel | 9 % | release: 21.02.2020

Deze collab met onze Estische vrienden van Tanker Brewery brouwden we samen in december. Tijdens het samenstellen van de receptuur beslisten we het beste van twee werelden te combineren: Belgische brouwtraditie met hedendaagse brouwtechnieken. Na even brainstormen kwamen we uit op een Belgische quadrupel die een ketelverzuring onderging. Origineel waren we van plan om nog extra pruimen toe te voegen, maar na het proeven van het resultaat beslisten we om het bier in zijn pure vorm af te vullen.

Mooi volle, ronde body door zijn stevig alcoholpercentage van 9%, maar dit wordt in balans gebracht door de aanwezige zuren. Veel rood fruit en een lichte hint van karamel in de neus.

Verwarmend genoeg om de laatste wintermaanden door te komen, verfrissend genoeg om de aanstaande lente te beginnen vieren.

Verkrijgbaar op vat en op 440ml blik.

DE BITTERE PALE

pale ale | 6 % | release: 23.02.2020

Samen met Beeeeer – Torino brouwden we deze Europese pale ale van 6%. Toen we aan het freestylen waren over wat we zouden brouwen, kwamen we tot de conclusie dat beide brouwers heel erg geïnspireerd waren door een legendarische Brusselse brouwerij. Samen beslisten we dan maar een eerbetoon te maken in de stijl die zij zo meester zijn. Een bittere pale ale met enkel Europese hoppen. Bitter, complex, maar zonder de drinkability uit het oog te verliezen.

Een simpele moutbasis van enkel pilsmout ondersteunt het gelaagd hoparoma. Hop moest centraal staan bij dit bier zonder dat het een extreme IPA werd. Drie verschillende bitterhoppen (Saaz, Magnum, Golding) werden gebruikt om een kruidige, nobele, maar vooral cleane bitterheid te creëren. In de whirlpool en als dryhopping kozen we nog voor Mandarina Bavaria, Hallertau Blanc en Callista. 

artwork door RÓcher Tat

https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2020/05/van-mijn-erf-dok-brewing-company.png

VAN MIJN ERF! 

sour saison | 6% | release:01.05.2020

Speciaal voor die eerste zonnestralen brouwden we pre-corona deze Van mijn erf, onze eerste saison die we verzuurden op tank in plaats van de kettle sours die we eerder al uitbrachten.

De moutbasis bestaat uit pilsmout en 50% spelt en tarwe om het granige, broodachtige karakter extra in de verf te zetten. Waimea zorgt voor een groene harsige toets en de lichte bitter die het bier zo drinkbaar maakt. Melkzuurbacteriën verzuurden het bier op tank en werden gelijktijdig toegevoegd met de gistcultuur van een iconische saisonbrouwerij uit het Zuiden van België.

Verfrissend zuurtje, klein bittertje en de weelde aan geuren die een saisongist kan tentoon spreiden zijn mooi verweven in een elegante en subtiele doordrinker.

artwork door Daniella Provost