Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd
https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2018/07/beer-top-left.png

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat, taptank, blik of fles
Onze bieren vloeien uit vat of onze taptanks. Heel af en toe gaat een deel van een brouwsel op fles of op blik.

Proef jij ze allemaal?DE ``HALL OF FAME``

KÖLSCH IS NOT A PILS, IT IS A DJ

Kölsch | 5´% | release: 12.10.2019

Dit Kölsch-stijl type bier gaat over simpliciteit: 1 moutsoort (pilsmout), 1 hop (Saaz) en een neutrale gist die samen zorgen voor een vlotte doordrinker van 5%. Dit is een oldschool sessionbier, het type bier dat je de hele door kunt drinken zonder er al te veel te moeten bij nadenken. Geen complexe ingrediëntenlijst of een veel te ingewikkeld smaakprofiel, maar een bier waarvan je er gerust enkele na elkaar van kunt consumeren.

Artwork door Beau Scheire

KAN SPOREN VAN PECANNOTEN BEVATTEN 

Quadrupel | 9% | release: 15.10.2019

Deze quadrupel van 9% is gebrouwen met geroosterde pecannoten en esdoornsiroop. Verwacht geen pecannoot-bom, maar een quad met lichte nuances.

We gebruikten geen extracten maar ‘the real stuff’: we voegden de geroosterde noten toe voor het uitwassen van onze draflaag. Op die manier krijgen we die mooie nuances in het bier en konden de voorkomen dat het hoge oliegehalte van de noten onze schuimstabiliteit verstoorde.

Artwork door Beau Scheire

https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2019/10/dok-brewing-company-the-eternal-sunshine-on-the-spotless-saison.png

THE ETERNAL SUNSHINE ON THE SPOTLESS SAISON 

hoppy imperial saison | 8% | release: 29.10.2019

We brouwden deze collab met onze vrienden van La ZORRA – Cerveza Artesanal.

Maris Otter pale ale, rogge en tarwemout geven aan deze saison een granige ruggengraat die mooi de grote hoeveelheid Nieuw-Zeelandse hop (Nelson Sauvin) zal uitbalanceren.

Nelson Sauvin is een gegeerde en moeilijk te krijgen hop, dus we wilden een bier maken dat deze hop volledig tot z’n recht laat komen. Het resultaat is een droge imperal saison met een ‘wijnachtige’ fruitigheid.

Ook verkrijgbaar op blik.

Artwork door Mr. Mong

https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2019/11/dok-brewing-company-ipandejo.png

IPANDEJO 

DIPA | 45 IBU | 7.5% | release: 03.11.2019

Speciaal voor “Dia de los muertos” brouwden we voor El Cis een DIPA met verse limoenzeste, koriander en mais.

Je kan je verwachten aan een hoog drinkbare IPA met een mooie balans tussen limoenzeste en hop. Voor deze IPA gebruikten we verschillende C-hops (Citra, Comet, Colombus en Centennial). Alles werd vergist met een geïsoleerde giststam uit Lærdal Kveik.

IPAndejo is ook verkrijgbaar op blik.

Artwork door Mr. Mong

BLIK OP ONEINDIG

triple mash barley wine | 15% | release: 30.11.2019

Deze triple mash barley wine werd gebrouwen met Maris Otter mout en Golden naked oats.Twee dagen na elkaar werd er 3 x beslaan met telkens 250kg. In totaal werd er dus 1500kg mout gebruikt om 2000l bier te produceren.Hierdoor komen we aan dit monster van 15% alcohol.Het bier werd gebitterd aan 60IBU en op het einde van het koken werd een kleine hoeveelheid HBC472 toegevoegd om extra houterige tonen te verkrijgen.Om de complexiteit en veelzijdigheid van het bier te weergeven deelden we de batch op:

  • 200l op keykegs om te schenken op speciale events zoals festivals of tap takeovers.
  • 350l op flessen die enkel te verkrijgen zijn bij ons in de taproom. Het eerste idee was om dit bier op blik te doen, maar het zou zonde zijn dit bier niet langdurig te laten rijpen op fles. We hopen dat deze flessen zullen verdwijnen in kelders van liefhebbers om binnen enkele jaren te degusteren.
  • 2 x 190l laten we 1 jaar rijpen op Plantation rum vaten, die voordien slechts kort werden gebruikt voor onze quad.
  • 2 x 300l laten we 1 jaar op Port tawny vaten
  • De rest van de batch laten we 1 jaar rijpen op witte wijn vaten.

Artwork door Jens Simoens

I LOVE THE SMELL OF NEIPA IN THE MORNING
Double Dry Hopped NEIPA | 5,5% | release: 30.11.2019

We brouwden dit bier met een serieuze hoeveelheid haver om een fluweelzacht mondgevoel te bekomen.

Stevig gehopt in de whirlpool, tijdens de gisting en net voor het lageren met grote hoeveelheden Hallertau Blanc en Citra.

Bovendien satureerden we dit bier opnieuw met stikstof om het romige mondgevoel extra in de verf te zetten.

Artwork door Klaas Van de Moortel

WEIZEN BIJ DE BRANDWEER
Hopfenweizen | 7% | release: 22.12.2019

Een hopfenweizen van 7% gebrouwen met 50% tarwemout en 50% pilsmout.

We hebben de bitterhop laag gehouden maar er werd 5g/l Loral en Rakau aan toegevoegd om de Duitse weizengist uit te balanceren.

Artwork door Eline Depouillon

THE BEARD IS ON FIRE
San Diego pale ale | 6,5% | 65 IBU | release: 27.12.2019

We brouwden deze San Diego pale met onze vrienden van Burning Beard (San Diego). We gebruikten 100% Maris Otter mout. Colombus BBC, Cascade en Mosaic zorgen voor aroma’s van perziken, passievrucht en rijpe mango.
Burning beard
Artwork door RÓcher Tat

ERNIE ER ZIT EEN BANAAN IN MIJN BIER

Tripel | 7´% | release: 18.01.2020

Deze traditionele Belgische tripel werd elegant gehopt met Perle. De fruitige gistaromas werken mooi samen met de subtiele kruidigheid van de hop.

Artwork door Eline Depouillon

BELLA CHAI CHAI CHAI

Dry stout | 7% | release: 28.01.2020

Dry stout van 7% met Maris Otter en Golden promise pale alemout, gerstevlokken, geroosterde gerst en chai (anijs, kardemom, gember, kaneel, peper, cichorei en kruidnagel)

In het aroma nemen de kruiden voornamelijk de bovenhand in combinatie met geroosterde tonen van de roostmout. De kruidenmengeling maakt het bier speels, verwarmend en complexer dan de doorsnee dry stout.

Artwork door RÓcher Tat

DOKUÕLU

Koduõlu | 8,6 % | 10 IBU | release: 07.02.2020

Dit is onze collab met Pihtla õlu, de oudste microbrouwerij in Estland. We reizden naar daar om een koduõlu te brouwen, een authentiek lokaal ‘farmhouse’ bier.

We startten de brouwdag met het plukken van takken van de jenerverbes boom waarmee we ons beslagwater infuseerden. Doorgaans wordt er enkel gerstemout gebruikt voor deze stijl, maar voor deze collab gebruikten we ook wat rogge and crystal roggemout.

Een groot verschil met hedendaagse bierstijlen is dat deze wort niet gekookt wordt. Daardoor hou je veel meer proteïnes over in het bier, met een kenmerkend dik mondgevoel als resultaat. De smaak van de granen is dan ook heel uitgesproken in het bier.

De hoppen (Tettnang en Hersbrucker) werden eerst gekookt in water waardoor je een soort ‘hopthee’ krijgt die dan aan de wort wordt toegevoegd. Maar dit is zeker geen hoppig bier. De bitterheid is heel laag (ongeveer 10 IBU)

Het bier wordt vergist met bakkersgist.

Artwork door Daniella Provost

CLOUDY WITH A CHANCE OF PALE ALE

Pale Ale | 3,5 % |  release: 19.02.2020

Double dryhopped hazy pale ale (10g/l aromahopping) van slechts 3,5%.

30% Van de storting bestaat uit haver en tarwe, waardoor het bier desondanks zijn lage alcoholpercentage toch een stevige body heeft.

Copieuze hoeveelheden HBC 472, Columbus en Ekuanot zorgen voor een breed boeket van perzik, limoen, papaya en mango.

Artwork door RÓcher Tat

I SHOT THE CHERRY

pastry sour | 7,5 % | release: 20.02.2020

Voor het eerst waagden we ons aan het maken van een pastry sour. 50% Pilsmout en 50% tarwemout zorgen voor een robuuste moutstorting die werd aangevuld met wat lactose om het crèmige mondgevoel te bevorderen. Het bier onderging eerst een verzuring in de kookketel met Lactobacillus Helveticus en werd nadien vergist aan 37°C met Sigmund Voss Kveik.

Na de hoofdgisting voegden 200g/l krieken toe waardoor het bier een dieprode kleur verkreeg en lieten het nadien 3 weken lageren op enkele vanillebonen uit Madagaskar. Het bier is bij ons te verkrijgen op onze stikstoftap.

Verwacht je aan een dieprood zoetzuur bier van 7,5% met krieken op de voorgrond, aangevuld met toetsen van vanille en amandelen. Een hele mondvol met smaken en structuren die je niet verwacht van je standaard zuur bier.

artwork door RÓcher Tat

I QUAD YOU NOT

quadrupel | 9 % | release: 21.02.2020

Deze collab met onze Estische vrienden van Tanker Brewery brouwden we samen in december. Tijdens het samenstellen van de receptuur beslisten we het beste van twee werelden te combineren: Belgische brouwtraditie met hedendaagse brouwtechnieken. Na even brainstormen kwamen we uit op een Belgische quadrupel die een ketelverzuring onderging. Origineel waren we van plan om nog extra pruimen toe te voegen, maar na het proeven van het resultaat beslisten we om het bier in zijn pure vorm af te vullen.

Mooi volle, ronde body door zijn stevig alcoholpercentage van 9%, maar dit wordt in balans gebracht door de aanwezige zuren. Veel rood fruit en een lichte hint van karamel in de neus.

Verwarmend genoeg om de laatste wintermaanden door te komen, verfrissend genoeg om de aanstaande lente te beginnen vieren.

Verkrijgbaar op vat en op 440ml blik.

DE BITTERE PALE

pale ale | 6 % | release: 23.02.2020

Samen met Beeeeer – Torino brouwden we deze Europese pale ale van 6%. Toen we aan het freestylen waren over wat we zouden brouwen, kwamen we tot de conclusie dat beide brouwers heel erg geïnspireerd waren door een legendarische Brusselse brouwerij. Samen beslisten we dan maar een eerbetoon te maken in de stijl die zij zo meester zijn. Een bittere pale ale met enkel Europese hoppen. Bitter, complex, maar zonder de drinkability uit het oog te verliezen.

Een simpele moutbasis van enkel pilsmout ondersteunt het gelaagd hoparoma. Hop moest centraal staan bij dit bier zonder dat het een extreme IPA werd. Drie verschillende bitterhoppen (Saaz, Magnum, Golding) werden gebruikt om een kruidige, nobele, maar vooral cleane bitterheid te creëren. In de whirlpool en als dryhopping kozen we nog voor Mandarina Bavaria, Hallertau Blanc en Callista. 

artwork door RÓcher Tat