Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd
https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2018/07/beer-top-left.png

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat of taptank
Voor een bottellijn is het nog wat sparen. Voorlopig vind je onze bieren enkel in de taptanks of op vat.

Proef jij ze allemaal?DE ``HALL OF FAME``

ALPHA PALE

pale ale | 5 % | 40 IBU | release: 28.06.2018

Ons allereerste brouwsel, de alpha van de pale ales…
Een droge, frisse en doordrinkbare pale ale met een mooi hoppige neus.  Gebrouwen met Pils -en Maris Otter Pale ale mout. Qua hop gebruikten we Magnum, Centennial en Falconer’s Flight.
illustratie door VARK

ALLIET IS GROOT

saison tripel | 8 % | 25 IBU | release: 12.07.2018

Meergranentripel gebrouwen met saisongist. De roggemout en havervlokken zorgen voor de volmondigheid bij deze volledig suikervrije tripel. De banaanaroma’s van de gist zijn mooi in harmonie met de hoparoma’s van Mandarina Bavaria en Belgische Cascade.
Ailliet verwijst naar een gulle schenker die ons bij onze opstart de kans heeft gegeven om verder te gaan met ons project.
illustratie door VARK

BALTIC OVERPORTER

Baltic Porter | 5 % | release: 27.07.2018

Een porter van lage gisting en hoge drinkbaarheid gebrouwen met Pearl pale ale mout als basismout, zwartmout voor de geroosterde toets , red crystal als karamelmout en bovendien subtiel gehopt met Loral.
In tegenstelling tot wat z’n naam laat vermoeden, zal je hem niet vinden in de Overpoort.
illustratie door VARK

MY GENERATOR BROKE DOWN AND ALL I GOT WAS THIS LOUSY WEST COAST IPA

West Coast IPA | 5 % | 65 IBU | release: 27.07.2018

We brouwden deze West Coast IPA met pilsmout en Munich als basismouten. We voegden havervlokken bij voor een fluweelzacht mondgevoel. Er ging maar liefst 1400 gram hop per hectoliter bier in! In de ketel voegden we Magnum, Cascade en Amarillo toe, dryhoppen deden we met Citra en Mosaic. En de naam? Tijdens het brouwen begaf onze warmwatergenerator het waardoor we het brouwen tijdelijk moesten stilleggen.
illustratie door VARK

BETA PALE

pale ale | 5 % | 45 IBU | release: 16.08.2018

Voor onze tweede pale ale gebruikten we golden promise malt die zal zorgen voor een mooie body. Loral, Citra en Centennial zorgen voor de uitgesproken hoparoma’s.
illustratie door PeDeJee

3 OP EEN RYE

Rye wine | 13.5 % | release: 22.08.2018

Een stevig en hartverwarmende rye wine met maar liefst 30% rogge. Misschien niet het ideale zomerbier maar een perfecte bitterzoete winterwarmer met aroma’s van abrikozen, gekonfijt fruit, karamel en roggebrood en een fluweelzacht mondgevoel.
illustratie door PeDeJee

OATLAW

New England session IPA | 4.5 % | 25 IBU | release: 25.08.2018

30% van de maltbill van dit bier bestaat uit havervlokken. Alsof dat nog niet genoeg was, voegden we ook havermelk toe. Spelt en tarwemout zorgen voor  extra complexiteit. Hop mocht natuurlijk niet ontbreken, voor de oatlaw gebruikten we in de ketel Falconer’s Flight, voor de eerste dryhop Amarillo en Mandarina Bavaria en voor de tweede dryhop was Mosaic aan de beurt. .
illustratie door PeDeJee

LEDERHOSEN UND DIRNDLS

Keller bier | 4 % | release: 22.09.2018

Onze interpretatie van een kellerbier. Dit licht troebel pilstype bier werd gehopt met Hallertau Mittelfrüh en de Nieuw Zeelandse hop Rakau. Verwacht een vlotte doordrinkpint van 4% die toch iets volmondiger is dan een klassieke pils door de toevoeging van een kleine dosis tarwemout.
illustratie door PeDeJee

3 OP EEN RYE – SHERRY OLOROSO OAK AGED

rye wine | 13,5 % | release: 22.09.2018

Remember onze rye wine? Deze versie heeft gerijpt met hout van Sherry Oloroso vaten. Nog complexer en voller met tonen van hout en noten en een lichte balsamico-achtige toets.

illustratie door PeDeJee

BLOND, JAMES BLOND

Belgian Blond | 7.5 % | release: 22.09.2018

Geen typische blonde…Pils- en een beetje tarwemout. Magnum zorgt voor een bittere touch terwijl Goldings de hoppige aroma’s geeft.

illustratie door CXNT studio

U MA IS IPA

IPA | 5.5 % | 60 IBU | release: 19.10.2018

U ma is IPA is een toegankelijke IPA van 5,5% die is gehopt met Amarillo, Citra en Mosaic. Een bitter, droog bier met subtiele tropische aroma’s.

illustratie door CXNT Studio

U MA IS IPA for life

Wij doen ook mee aan de warmste week! Voor elke U MA IS IPA die je drinkt tot 24 december 2018, schenken we 20 eurocent aan vzw HCA Oost-Vlaanderen vzw, onze buren op DOK Noord. Meer info

‘T IS CARAMELK, TRUT

salted caramel imperial milk stout met vanille | 8.5 % | release: 26.10.2018

Gezouten karamel, chocolade, vanille en een alcoholpercentage van 8,5%, dit bier zou wel eens uw nieuwe winterse favoriet kunnen worden!

illustratie door CXNT Studio

WISNIA WITH A CHERRY ON TOP

gose | 3.3 % | release: 16.11.2018

Onze collab met Totem.

Een zwarte gose van 3,3% met maar liefst 300 gram Poolse krieken per liter!  Het aroma bevat toetsen van chocolade, biscuit en uiteraard krieken. Qua smaak kan je je verwachten aan een vloeibare zure kriekentaart….

illustratie door Bob Van Dijk

KEVIN THE BROWN ALE  

brown ale | 6 % | release: 02.12.2018

Een brown ale van 6% gehopt met de experimentele hopvariëteit HBC 472. Deze hop heeft het aroma van kokosnoot en hout. De gebruikte mouten zorgen voor extra toetsen van chocolade en karamel.

illustratie door CXNT Studio

DON’T MENTION THE WAR

pale ale | 5 % | release: 14.12.2018

Tijd voor een nieuwe en juicy pale ale. De naam “Don’t mention the war” verwijst naar het royaal gebruik van de Duitse Hüll Melon hop en de Amerikaanse El Dorado in deze fruitige pale ale.

illustratie door SLOTT

BAKSKE VOL MET STRO

saison | 5 % | release: 25.12.2018

Onze collab met Alvinne.

Een saison met 20% ongemoute spelt van de oervariëteit Roter Tiroler. De filtratie van die bier gebeurde over een dikke laag stro.

Alle hoppen die gebruikt werden in dit bier kwamen van hopboerderij Hoppecruyt, die als eerste boerderij in Europa uitpakten met het 24h hops project. Hop die binnen de 24uur geoogst, gedroogd, gepelletiseerd en verpakt werd. Aromahopping gebeurde met de Belgische hopvariëteit Groene bel.

illustratie door SLOTT

STILL RØKIN’

rauchbier | 5.5 % | 25 IBU | release: 06.01.2019

Ons eerste bier van 2019 is een collaboration brew tussen Côte West Brewing,  Dok Brewing Company en RØK. De rokerigheid van dit bier wordt grotendeels gecreëerd door het gebruik van huisgerookte tarwemout.
De andere gebruikte mouten (Munich, karamel, -en roggemout) zorgen voor een moutige basis die wordt doorbroken door de kruidige en fluweelzachte hop Hallertau Mittelfrüh.

illustratie door ‘Mr. RØK’, Arthur Messiaen

NITRO MEET U

Double dryhopped New England double IPA | 7.5% | 65 IBU | release: 20.01.2019

Collab met Northern Monk

Deze double dryhopped New England Double IPA van 7,5% is gesatureerd met stikstof om een extra creamy mondgevoel te creëren. De dichtheid van het schuim en het fluwelen mondgevoel compenseren de grote hoeveelheden hop in het bier. Het bier is tijdens verschillende fases in en na de gisting gedryhopt om de sappige karakteristieken van de gebruikte hoppen (HBC 472, Rakau, Mosaic) te benadrukken.

illustratie door SLOTT