Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd
https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2018/07/beer-top-left.png

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat of taptank
Voor een bottellijn is het nog wat sparen. Voorlopig vind je onze bieren enkel in de taptanks of op vat.

Proef jij ze allemaal?DE ``HALL OF FAME``

STILL RØKIN’

rauchbier | 5.5 % | 25 IBU | release: 06.01.2019

Ons eerste bier van 2019 is een collaboration brew tussen Côte West Brewing,  Dok Brewing Company en RØK. De rokerigheid van dit bier wordt grotendeels gecreëerd door het gebruik van huisgerookte tarwemout.
De andere gebruikte mouten (Munich, karamel, -en roggemout) zorgen voor een moutige basis die wordt doorbroken door de kruidige en fluweelzachte hop Hallertau Mittelfrüh.

illustratie door ‘Mr. RØK’, Arthur Messiaen

NITRO MEET U

Double dryhopped New England double IPA | 7.5% | 65 IBU | release: 20.01.2019

Collab met Northern Monk

Deze double dryhopped New England Double IPA van 7,5% is gesatureerd met stikstof om een extra creamy mondgevoel te creëren. De dichtheid van het schuim en het fluwelen mondgevoel compenseren de grote hoeveelheden hop in het bier. Het bier is tijdens verschillende fases in en na de gisting gedryhopt om de sappige karakteristieken van de gebruikte hoppen (HBC 472, Rakau, Mosaic) te benadrukken.

illustratie door SLOTT

SABROSURA

black ipa| 8 % | release: 02.02.2019 (Madrid), 15.02.2019 (Gent)

Opnieuw een collab, deze keer met La Quince. Aan deze black IPA hebben we heel wat mango en chile Guajillo toegevoegd. Hoppen van dienst zijn Centennial, Chinook en Merkur. Een beetje zomer in je glas!

illustratie door Antonio Bravo

IETS BLOND NIET TE BITTER

meergranentripel | 7 % | 35 IBU | release: 17.02.2019 

Onze eigen interpretatie van een Belgische tripel: romig en gebrouwen met Belgische hopsoorten.

illustratie door SLOTT

HAZY MIEN MOEDER NIE!

hazy ipa | release: 03.03.2019

Een atypische hazy IPA gebrouwen met Chevalier, haver -en tarwemout en gerstevlokken. Velen zullen als ze het woord hazy zien staan een nieuwe juice bomb verwachten, maar we hebben gewerkt met minder courante, maar daarom niet minder interessante hopvariëteiten voor de stijl.

We gebruikten drie hoppen in dezelfde hoeveelheid: Hüll melon (Duitsland), Motueka (Nieuw-Zeeland) en Sorachi Ace (België). Wat opmerkelijk is en waar we als Belgen heel trots mogen op zijn is dat de Belgische er met kop en schouders bovenuit steekt. Waarom? Deze hoppen zijn met zo’n zorg verwerkt door Hoppecruyt binnen het project “24h hops”, waarbij ze tijdens de oogst oogsten, drogen, pelletiseren en verpakken binnen de 24 uur.

Aroma van het bier bevat kokos, citroengras, nat hout met op de achtergrond lichte citrus en nobele hopaccenten. Bij de eerste slok proef je een stevige bitterheid die wordt afgezwakt door het romige mondgevoel.

illustratie door Resto

ROCCO ROAD

imperial stout | 13.5% | release: 07.03.2019

Geboortebier van Rocco, zoontje van onze  taproom manager. De Rocco Road is gebaseerd op Rocky road ijs. Het is een massieve imperial haverstout geworden van maar liefst 13,5%  gebrouwen met cacao, vanille en amaretto.

Ter ere van dit mooie moment hebben we exclusief enkele flessen afgevuld. Die zijn onder andere beschikbaar in onze taproom.

artwork door Resto

DUBBEL GEPARKEERD IN DE SLEEPSTRAAT

dubbel | 6.5´% | release: 12.03.2019

Een dubbel van 6,5% gebrouwen met pilsmout, crystalmout en een hele hoop Golden Naked Oats. De haver in het bier zorgt voor een aroma van noten en de volheid van het mondgevoel. In tegenstelling tot traditionele dubbels is onze versie wat bitterder en hebben we gebruikt gemaakt van Mandarina Bavaria en Rakau als aromahopping.

Artwork door Resto

FRAMBO VI

Berliner Weisse | 6´% | release: 17.03.2019

Een troebele roze berliner weisse van 6% met lactose, haver, tarwe en een hele hoop frambozen. Om het bier nog romiger te krijgen hebben we het gesatureerd met stikstof en schenken we het uit een van onze nitro taps.

Artwork door Resto

TJIEPMUILE

rogge saison | 5´% | release: 28.03.2019

Hoppige roggesaison met een alcoholpercentage van slechts 5%. Kurkdroog, met een licht bittere bite die er voor zal zorgen dat je direct zin krijgt in je volgende slok. Het bier werd gehopt in de kookketel met Golding en Brewers Gold.

Een heel doordrinkbare dorstlesser die we serveren uit één van onze taptanks.

Artwork door Resto

UW DIKKE MA ZIT AAN DE ZUID

IPA | 6´% | 45 IBU | release: 12.04.2019

Een hybride tussen een West Coast IPA en een New England IPA. Bitter en juicy met de volledige focus op de gebruikte hoppen.

Mout: 100% Golden Promise

Hop: Comet, HBC 431, Citra cryo hops

Artwork door Mr. Mong

KEEP ON TRIPEL

tripel | 8´% | 35 IBU | release: 25.04.2019

Voor deze tripel hebben we met de bijna vergeten Belgische hop Groene bel hebben gewerkt.

Voor de tweede wereldoorlog was dit een heel populaire hopplant op de Vlaamse velden, maar door de popularisering van de pils werd deze grotendeels vervangen door de voor de stijl beter geschikte Duitse en Tsjechische variëteiten Hallertau en Saaz. Lange tijd werd deze variëteit niet meer commercieel verhandeld, maar werd ze enkel gebruikt om te kweken.

Eindelijk is ze terug van weg geweest, en als Belgische brouwer kunnen we niet anders dan blij zijn met de revival van deze inheemse variëteit.

Groene bel staat gekend voor zijn continentaal, kruidig, aards aroma die neigt naar inheems fruit.

Artwork door Mr. Mong

WHITE MCA

white lager | 5´% | release: 26.04.2019

White MCA is een hybride tussen een lager en een witbier. Zoals bij traditionele witbieren maakten we gebruik van tarwe in ons beslagkuip om de volle, ietwat kruidige smaak en de troebele schijn te genereren.

Voor de frisse citrustoetsen gebruikten we in de kookketel sinaasappelschil en koriander. Bovendien gaven we het bieren een whirlpoolhopping met Loral en een dryhopping met Mosaic en Amarillo.

Dit volledige geheel hebben we laten vergisten met een lagergist.  Het resultaat is een verfrissende witte pint van 5% die zowel hoppig en kruidig, maar vooral heel doordrinkbaar is.

Artwork door Mr. Mong

BRAINSTORM SESSION IPA
session IPA | 5´% | 40 IBU | release: 05.05.2019

Voor de eerste zonnige lentedagen, onze West-Coast style session IPA. Dryhopped met Simcoe, Centennial en Chinook.

Artwork door Mr. Mong

https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2019/06/MOER02-volledig-no-barcode.jpg

MET JE MOER TEGEN DE DAMPOORT
triple IPA | 10´% | 65 IBU | release: 04.06.2019

Onze collab met De Moersleutel. We voegden een belachelijke hoeveelheid hop toe in de whirlpool dry-hopping. In totaal 20 gram per liter bier! (Magnum, Cashmere, Falconer’s flight en Citra cryo hops)
Dit is ook het allereerste Dok Brewing Company bier dat op blik te verkrijgen is. (in heel beperkte oplage)

Artwork door Mr. Mong

KVITKA

tropical stout | 7´% | release: 04.06.2019

Onze collaboration brew with Varvar.  Een zachte, fruitige en doordrinkbare stout. De geroosterde mouten werden apart gemaischt om vooral de chocolade aroma’s in het licht te zetten en minder bitterheid te creëren.  De moutbill voor dit bier is bijzonder complex:  Maris Otter, geroosterde rogge, special carafa type II, rogge, dark crystal, cara 120 en maïsvlokken.

Daarbovenop voegden we tijdens de gisting Oekraiense honing en rietsuiker toe. HBC472 was onze aromahop. Dit complex geheel heeft gegist met een lagergist.

Artwork door Manor Grunewald