Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat, taptank, blik of fles
Onze bieren vloeien uit vat of onze taptanks. Heel af en toe gaat een deel van een brouwsel op fles of op blik.

Proef jij ze allemaal?DE "HALL OF FAME"

ERNIE ER ZIT EEN BANAAN IN MIJN BIER

Tripel | 7´% | release: 18.01.2020

Deze traditionele Belgische tripel werd elegant gehopt met Perle. De fruitige gistaromas werken mooi samen met de subtiele kruidigheid van de hop.

Artwork door Eline Depouillon

BELLA CHAI CHAI CHAI

Dry stout | 7% | release: 28.01.2020

Dry stout van 7% met Maris Otter en Golden promise pale alemout, gerstevlokken, geroosterde gerst en chai (anijs, kardemom, gember, kaneel, peper, cichorei en kruidnagel)

In het aroma nemen de kruiden voornamelijk de bovenhand in combinatie met geroosterde tonen van de roostmout. De kruidenmengeling maakt het bier speels, verwarmend en complexer dan de doorsnee dry stout.

Artwork door RÓcher Tat

DOKUÕLU

Koduõlu | 8,6 % | 10 IBU | release: 07.02.2020

Dit is onze collab met Pihtla õlu, de oudste microbrouwerij in Estland. We reizden naar daar om een koduõlu te brouwen, een authentiek lokaal ‘farmhouse’ bier.

We startten de brouwdag met het plukken van takken van de jenerverbes boom waarmee we ons beslagwater infuseerden. Doorgaans wordt er enkel gerstemout gebruikt voor deze stijl, maar voor deze collab gebruikten we ook wat rogge and crystal roggemout.

Een groot verschil met hedendaagse bierstijlen is dat deze wort niet gekookt wordt. Daardoor hou je veel meer proteïnes over in het bier, met een kenmerkend dik mondgevoel als resultaat. De smaak van de granen is dan ook heel uitgesproken in het bier.

De hoppen (Tettnang en Hersbrucker) werden eerst gekookt in water waardoor je een soort ‘hopthee’ krijgt die dan aan de wort wordt toegevoegd. Maar dit is zeker geen hoppig bier. De bitterheid is heel laag (ongeveer 10 IBU)

Het bier wordt vergist met bakkersgist.

Artwork door Daniella Provost

CLOUDY WITH A CHANCE OF PALE ALE

Pale Ale | 3,5 % |  release: 19.02.2020

Double dryhopped hazy pale ale (10g/l aromahopping) van slechts 3,5%.

30% Van de storting bestaat uit haver en tarwe, waardoor het bier desondanks zijn lage alcoholpercentage toch een stevige body heeft.

Copieuze hoeveelheden HBC 472, Columbus en Ekuanot zorgen voor een breed boeket van perzik, limoen, papaya en mango.

Artwork door RÓcher Tat

I SHOT THE CHERRY

pastry sour | 7,5 % | release: 20.02.2020

Voor het eerst waagden we ons aan het maken van een pastry sour. 50% Pilsmout en 50% tarwemout zorgen voor een robuuste moutstorting die werd aangevuld met wat lactose om het crèmige mondgevoel te bevorderen. Het bier onderging eerst een verzuring in de kookketel met Lactobacillus Helveticus en werd nadien vergist aan 37°C met Sigmund Voss Kveik.

Na de hoofdgisting voegden 200g/l krieken toe waardoor het bier een dieprode kleur verkreeg en lieten het nadien 3 weken lageren op enkele vanillebonen uit Madagaskar. Het bier is bij ons te verkrijgen op onze stikstoftap.

Verwacht je aan een dieprood zoetzuur bier van 7,5% met krieken op de voorgrond, aangevuld met toetsen van vanille en amandelen. Een hele mondvol met smaken en structuren die je niet verwacht van je standaard zuur bier.

artwork door RÓcher Tat

I QUAD YOU NOT

quadrupel | 9 % | release: 21.02.2020

Deze collab met onze Estische vrienden van Tanker Brewery brouwden we samen in december. Tijdens het samenstellen van de receptuur beslisten we het beste van twee werelden te combineren: Belgische brouwtraditie met hedendaagse brouwtechnieken. Na even brainstormen kwamen we uit op een Belgische quadrupel die een ketelverzuring onderging. Origineel waren we van plan om nog extra pruimen toe te voegen, maar na het proeven van het resultaat beslisten we om het bier in zijn pure vorm af te vullen.

Mooi volle, ronde body door zijn stevig alcoholpercentage van 9%, maar dit wordt in balans gebracht door de aanwezige zuren. Veel rood fruit en een lichte hint van karamel in de neus.

Verwarmend genoeg om de laatste wintermaanden door te komen, verfrissend genoeg om de aanstaande lente te beginnen vieren.

Verkrijgbaar op vat en op 440ml blik.

DE BITTERE PALE

pale ale | 6 % | release: 23.02.2020

Samen met Beeeeer – Torino brouwden we deze Europese pale ale van 6%. Toen we aan het freestylen waren over wat we zouden brouwen, kwamen we tot de conclusie dat beide brouwers heel erg geïnspireerd waren door een legendarische Brusselse brouwerij. Samen beslisten we dan maar een eerbetoon te maken in de stijl die zij zo meester zijn. Een bittere pale ale met enkel Europese hoppen. Bitter, complex, maar zonder de drinkability uit het oog te verliezen.

Een simpele moutbasis van enkel pilsmout ondersteunt het gelaagd hoparoma. Hop moest centraal staan bij dit bier zonder dat het een extreme IPA werd. Drie verschillende bitterhoppen (Saaz, Magnum, Golding) werden gebruikt om een kruidige, nobele, maar vooral cleane bitterheid te creëren. In de whirlpool en als dryhopping kozen we nog voor Mandarina Bavaria, Hallertau Blanc en Callista. 

artwork door RÓcher Tat

VAN MIJN ERF! 

sour saison | 6% | release:01.05.2020

Speciaal voor die eerste zonnestralen brouwden we pre-corona deze Van mijn erf, onze eerste saison die we verzuurden op tank in plaats van de kettle sours die we eerder al uitbrachten.

De moutbasis bestaat uit pilsmout en 50% spelt en tarwe om het granige, broodachtige karakter extra in de verf te zetten. Waimea zorgt voor een groene harsige toets en de lichte bitter die het bier zo drinkbaar maakt. Melkzuurbacteriën verzuurden het bier op tank en werden gelijktijdig toegevoegd met de gistcultuur van een iconische saisonbrouwerij uit het Zuiden van België.

Verfrissend zuurtje, klein bittertje en de weelde aan geuren die een saisongist kan tentoon spreiden zijn mooi verweven in een elegante en subtiele doordrinker.

artwork door Daniella Provost

AMADEO ZAT ERBIJ EN KEEK ERNAAR

DDH white IPA | 8 % | 80 IBU | release: 23.05.2020

Hop natuurlijk, en veel! Voor deze white IPA gebruikten we Amarillo, Cascade, Citra en Comet met een explosie van exotische aroma’s als gevolg: citrus, limoen, mango, sinaasappel, pompelmoes… Alle geuren en smaken die je van zo’n bier zou verwachten, gedragen door mooie bitterheid die uitgebalanceerd wordt door een zoet toetsje. Ondanks z’n 8% heel verfrissend en de ster op ons terras.

Illustratie door Eindelijkvrijdag

DUTSENDORP 

altbeer | 5% | release:01.06.2020

Altbier… één van de vergeten Duitse bierstijlen die voornamelijk wordt gebrouwen in de streek rond Dusseldorf. De tegenhanger van de Kölsch uit Keulen is in tegenstelling tot zijn bekendere rivaal donker koper van kleur. Vergisting met een bovengist maar nadien een lagering als een ondergistend bier combineert het beste van twee werelden. Fruitige ondertonen door de gist en de typisch cleane afdronk die we kennen van ondergistende bieren.

Heel zacht mondgevoel, licht aanwezige karameltoetsen, moutige afdronk doorbroken door een lichte hopbitterheid die het geheel die typische Duitse drinkability geeft.

Artwork door Letterpress Corner

https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2020/06/Dutsendorp-dok-brewing-company.jpg?media=1634140415
dbc_20200510_label mangovid

MANGOVID-19

hard seltzer | 5% | release:01.06.2020

Nope, geen bier maar een hard seltzer , en wel de eerste in België!

Hard seltzer? Wtf is hard seltzer? In een notendop komt het neer op gefermenteerd spuitwater met een smaakje, maar we zouden Dok niet zijn moesten we onze eigen draai er niet aan geven.

Voor onze Mangovid-19 vergistten we water, rietsuiker en mango samen tot een “limonade” van 5%. Dorstlessend, verfrissend, hydraterend, caloriearm, droog, klein zuurtje, maar vooral gewoon lekker. Even geen zin in een biertje op de (half)volle terrassen? Dan wordt dit je nieuwe drankje.

Artwork door Letterpress Corner

https://usercontent.one/wp/www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2020/06/Dok-Brewing-Company-Oat-uw-muile.jpg?media=1634140415

OAT UW MUILE 

oatmeal stout | 8% | release:01.06.2020

In het hele spectrum van stouts die we de voorbije jaren brouwden ontbrak nog een klassieke oatmeal stout. We bleven niet volledig binnen het hokje en maakten er een imperial oatmeal stout van.

Fluweel en goed vol van smaak door de grote dosis haver die we gebruikten. Een bitterheid die zowel afkomstig is van de geroosterde mouten als van de Engelse hop zorgt voor een interessante afwisseling tussen geroosterde en groene, grassige smaken. Met zijn 8% is zit hij tussen zijn klassieke voorgangers en zijn moderne neven.

Verwacht geen rariteitenkabinet van speciale additieven, gewoon een straight forward no-nonsens higly drinkable oatmeal stout.

Artwork by Letterpress Corner

PILSMATIC

pilsner | 6 % | release: 08.07.2020

Voor deze pislner combineerden we de fijnste Nieuw-Zeelandse hopsoorten met old school Duitse brouwtechnieken.

De pilsmatic werd elegant gehopt metMotueka en Nelson Sauvin. Mede dankzij/door de corona-situatie heeft dit bier drie maanden gelagerd.

Muziekliefhebbers hebben het waarschijnlijk al door, de naam en de illustratie zijn een eerbetoon aan het ondertussen al 26 jaar oude legendarisch hip hopalbum ‘Illmatic‘ van NAS.

Artwork door Freek Lucas

FIFTY SHADES OF GRISETTE

grisette | 5 % | release: 28.07.2020

In tegenstelling tot zijn nauw verwante neef de saison werd de grisette gebrouwen voor de mijnwerkers en niet voor seizoensarbeiders. Een echt werkmansbier dat werd genuttigd na een dag van noeste arbeid. Laag in alcohol, bitter, lichttroebel en dorstlessend.

Ons interpretatie van deze stijl bevat een grote portie haver (25% van de totale storting) die zorgt voor een zacht mondgevoel dat mooi de bitterheid uitbalanceert. In het aroma ruik je haver, brood, gras, hooi, een beetje citrus en witte peper. Droge, lichtbittere afdronk die je alweer doet smachten naar dat volgende slokje. Na de hoofdgisting werd het bier gedryhopt met 2 nieuwe generatie Duitse hoppen: Polaris en Hallertau Blanc. Met zijn 5% is hij de ideale afsluiter van een zware werkdag.

Illustratie door @meneer Heiman van Eindelijkvrijdag