Ja, santé!ONZE BIEREN

Vers van het vat of de taptank, innovatief en gevarieerd
https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2018/07/beer-top-left.png

ONZE FILOSOFIE, ONS DNA

experimenteren
We laten ons niet vast zetten op één bepaalde bierstijl. Experimenteren is ons ding, verwacht dan ook uiteenlopende bieren.
collabs
Samenwerken zit in ons DNA. We gaan regelmatig collaboration brews brouwen met binnen- en buitenlandse brouwerijen.
op is op
Onze bieren zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Je zal ons regelmatig een bezoekje moeten brengen om ze allemaal te proeven.
vat, taptank, blik of fles
Onze bieren vloeien uit vat of onze taptanks. Heel af en toe gaat een deel van een brouwsel op fles of op blik.

Proef jij ze allemaal?DE ``HALL OF FAME``

KÖLSCH IS NOT A PILS, IT IS A DJ

Kölsch | 5´% | release: 12.10.2019

Dit Kölsch-stijl type bier gaat over simpliciteit: 1 moutsoort (pilsmout), 1 hop (Saaz) en een neutrale gist die samen zorgen voor een vlotte doordrinker van 5%. Dit is een oldschool sessionbier, het type bier dat je de hele door kunt drinken zonder er al te veel te moeten bij nadenken. Geen complexe ingrediëntenlijst of een veel te ingewikkeld smaakprofiel, maar een bier waarvan je er gerust enkele na elkaar van kunt consumeren.

Artwork door Beau Scheire

KAN SPOREN VAN PECANNOTEN BEVATTEN 

Quadrupel | 9% | release: 15.10.2019

Deze quadrupel van 9% is gebrouwen met geroosterde pecannoten en esdoornsiroop. Verwacht geen pecannoot-bom, maar een quad met lichte nuances.

We gebruikten geen extracten maar ‘the real stuff’: we voegden de geroosterde noten toe voor het uitwassen van onze draflaag. Op die manier krijgen we die mooie nuances in het bier en konden de voorkomen dat het hoge oliegehalte van de noten onze schuimstabiliteit verstoorde.

Artwork door Beau Scheire

https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2019/10/dok-brewing-company-the-eternal-sunshine-on-the-spotless-saison.png

THE ETERNAL SUNSHINE ON THE SPOTLESS SAISON 

hoppy imperial saison | 8% | release: 29.10.2019

We brouwden deze collab met onze vrienden van La ZORRA – Cerveza Artesanal.

Maris Otter pale ale, rogge en tarwemout geven aan deze saison een granige ruggengraat die mooi de grote hoeveelheid Nieuw-Zeelandse hop (Nelson Sauvin) zal uitbalanceren.

Nelson Sauvin is een gegeerde en moeilijk te krijgen hop, dus we wilden een bier maken dat deze hop volledig tot z’n recht laat komen. Het resultaat is een droge imperal saison met een ‘wijnachtige’ fruitigheid.

Ook verkrijgbaar op blik.

Artwork door Mr. Mong

https://www.dokbrewingcompany.be/wp-content/uploads/2019/11/dok-brewing-company-ipandejo.png

IPANDEJO 

DIPA | 45 IBU | 7.5% | release: 03.11.2019

Speciaal voor “Dia de los muertos” brouwden we voor El Cis een DIPA met verse limoenzeste, koriander en mais.

Je kan je verwachten aan een hoog drinkbare IPA met een mooie balans tussen limoenzeste en hop. Voor deze IPA gebruikten we verschillende C-hops (Citra, Comet, Colombus en Centennial). Alles werd vergist met een geïsoleerde giststam uit Lærdal Kveik.

IPAndejo is ook verkrijgbaar op blik.

Artwork door Mr. Mong

BLIK OP ONEINDIG

triple mash barley wine | 15% | release: 30.11.2019

Deze triple mash barley wine werd gebrouwen met Maris Otter mout en Golden naked oats.Twee dagen na elkaar werd er 3 x beslaan met telkens 250kg. In totaal werd er dus 1500kg mout gebruikt om 2000l bier te produceren.Hierdoor komen we aan dit monster van 15% alcohol.Het bier werd gebitterd aan 60IBU en op het einde van het koken werd een kleine hoeveelheid HBC472 toegevoegd om extra houterige tonen te verkrijgen.Om de complexiteit en veelzijdigheid van het bier te weergeven deelden we de batch op:

  • 200l op keykegs om te schenken op speciale events zoals festivals of tap takeovers.
  • 350l op flessen die enkel te verkrijgen zijn bij ons in de taproom. Het eerste idee was om dit bier op blik te doen, maar het zou zonde zijn dit bier niet langdurig te laten rijpen op fles. We hopen dat deze flessen zullen verdwijnen in kelders van liefhebbers om binnen enkele jaren te degusteren.
  • 2 x 190l laten we 1 jaar rijpen op Plantation rum vaten, die voordien slechts kort werden gebruikt voor onze quad.
  • 2 x 300l laten we 1 jaar op Port tawny vaten
  • De rest van de batch laten we 1 jaar rijpen op witte wijn vaten.

Artwork door Jens Simoens

I LOVE THE SMELL OF NEIPA IN THE MORNING
Double Dry Hopped NEIPA | 5,5% | release: 30.11.2019

We brouwden dit bier met een serieuze hoeveelheid haver om een fluweelzacht mondgevoel te bekomen.

Stevig gehopt in de whirlpool, tijdens de gisting en net voor het lageren met grote hoeveelheden Hallertau Blanc en Citra.

Bovendien satureerden we dit bier opnieuw met stikstof om het romige mondgevoel extra in de verf te zetten.

Artwork door Klaas Van de Moortel

WEIZEN BIJ DE BRANDWEER
Hopfenweizen | 7% | release: 22.12.2019

Een hopfenweizen van 7% gebrouwen met 50% tarwemout en 50% pilsmout.

We hebben de bitterhop laag gehouden maar er werd 5g/l Loral en Rakau aan toegevoegd om de Duitse weizengist uit te balanceren.

Artwork door Eline Depouillon

THE BEARD IS ON FIRE
San Diego pale ale | 6,5% | 65 IBU | release: 27.12.2019

We brouwden deze San Diego pale met onze vrienden van Burning Beard (San Diego). We gebruikten 100% Maris Otter mout. Colombus BBC, Cascade en Mosaic zorgen voor aroma’s van perziken, passievrucht en rijpe mango.
Burning beard
Artwork door RÓcher Tat