Proef jij ze allemaal?DE "HALL OF FAME"

What’s Up Dok?

Double Pastry Stout | 10,80% | release: 01-04-2020

We are excited to introduce you to out latest collaboration, brewed with out dear fiends from DOK Brewing. Whats up DOK is a rich and decadent imperial stout brewed pilsner, pale chocolate malts and lactose. To give it a fruity aroma we added cherries and raspberries during fermentation. The result is a rich and flavorful aroma of chocolate and cocoa, balanced out by the fruit. Collab HaandBryggeriet

 

Kan Sporten Van Pecannoten Bevatten RUM BA

Belgian Quaddrupel BA | 10,00% | release: 23-05-2020

Summary nog toe te voegen

 

Pilsmatic

Pilsner | 6,00% | release: 05-07-2020

For this pilsner we wanted to combine the finest hops from New Zealand with oldschool German brewing techniques. Pilsmatic was elegantly hopped with Motueka and Nelson Sauvin. We let it lager for no less than three months. (also due to the whole corona-situation) If you’re a music lover, you undoubtedly get the reference of the name and artwork to Illmatic, the legendary hip hop album by NAS, released 26 years ago.

Freek Lucas

Fifty Shades of Grisette

Grisette | 5,00% | release: 28-07-2020

Summary nog toe te voegen

Meneer Heiman, Eindelijkvrijdag

Kwiek

Wild Gose BA | 6,10% | release: 07-08-2020

Kwiek – Barrel-aged wild gose with absinthe wormwood and angelica.

Kwiek proves that history is not dull at all. This collab with DOK Brewing Company is a fresh and tart gose, a beer style brewed with wheat that originated from Goslar and Leipzig. We wanted to know how the early goses were made and discovered that they were often flavoured with absinthe, a herb that we happen to use quite often in our beers. So for this collab we decided to continue the tradition, with absinthe wormwood from the historic garden De Ommuurde Tuin. Modern goses are often spiced with coriander seed, which we’ve replaced with angelica seed, a native plant that gives fresh, herbal notes. The sourness and long, bitter finish of Kwiek are balanced with a good dose of salt, which is a distinctive ingredient of goses. It is the first time we’ve used salt in our beer, so in addition to its historical elements Kwiek has something new to offer after all.

 

Ja op Tap 16

Belgian Tripel | 7,50% | release: 27-08-2020

7.5% classic Belgian Tripel with Saaz hops

 

My Own private Idaho 7

Hazy IPA | 6,00% | release: 01-09-2020

6% Hazy IPA with Idaho 7, Mosaic and Nelson Sauvan hops

 

Rye Rudi Rye

Rye IPA | 6,00% | release: 06-09-2020

6% Light sour rye IPA with Galaxy hops

 

Sticky Wings Eisbock

Eisbock | 19,00% | release: 18-09-2020

Summary nog toe te voegen

 

Kveik News

Juicy IPA | 6,00% | release: 04-06-2021

Juicy IPA with Amarillo, Centennial and Azacca Cryo hops fremented with Kveik yeast

 

DOKTOBERFESTB13R

Märzen | 4,50% | release: 02-10-2020

Deze Märzen brouwden we samen met collega’s en Belgische pilsmeesters van 13. Wat kun je verwachten? Een moutige lager gebrouwen met pils-, Munich-, en Viennamout, subtiel gehopt met Hallertau Mittelfrüh. Het maischschema dat we toepasten voor dit bier is eentje uit de oude doos, een authentieke decoctiemaisch, waarbij we telkens een deel van het beslag opkookten om het beslag verder op te warmen. Veel hedendaagse brouwers krijgen kippenvel bij de gedachte deze techniek toe te passen, maar het was all the way of niets. Het geheel werd vergist met de welbekende pilsgist van Weihenstephaner. Moutig en doordrinkbaar? Ja, wees maar gerust: dit is een doordrinkertje zoals het een Oktoberfestbier betaamt!

 

Keptinis

Lithuanian Farmhouse Ale – Raw Ale | 7,50% | release: 16-10-2020

Keptinis is an obscure Lithuanian farmhouse style ale. The grains are mashed then oven baked and added back to the wort to ferment. there is no boil thus it is a Raw Ale.

 

Lelijke Badmuts

Imperial Double Stout | 9,50% | release: 31-10-2020

Summary nog toe te voegen

 

Dag Van de Aardbei

Fruited Berliner Weisse | 6,50% | release: 07-11-2020

50% Pilsmout, 50% tarwe (mout en rauwe) en haver (vlokken en mout) een beetje lactose en een hele hoop aardbeien

 

Geen Franjes, Wel Kastanjes

Doppelbock | 7,90% | release: 28-11-2020

Chestnust Cacao Doppelbock

 

Ghentoise

Ghantoise Wild Ale | 9,20% | release: 05-12-2020

Deze methode ghantoise wild ale brouwden we vorig jaar met alle aan Dok Brewing Festival deelnemende brouwerijen. Het heeft een moutbasis die gelijkaardig is aan de Brusselse spontane neven.

Het bier onderging eerst een cleane gisting op tank waarna het werd geënt op witte wijnvaten met een gemengde cultuur bestaande uit micro-organismes opgekweekt uit flessen van @brasseriecantillonofficiel, @tverzet, @schneeeuleberlin, @nevelartisanales en @tankerbrewery

Deze cultuur is het begin van onze dokhuiscultuur. De flessen zijn extreem gelimiteerd, maar geef toe deze wil je laten pronken op de feesstafels tijdens de aankomende feestdagen.

Daniella Provost

Blik Op Oneindig White Wine BA

Barleywine BA | 16,00% | release: 22-12-2020

Summary nog toe te voegen

 

Zievereere

Belgian Tripel | 6,70% | release: 26-12-2020

Brewed for the 50th anniversary of Kiwanis Gent Artevelde

 

Blik Op Oneindig White Port BA

Barleywine BA | 16,00% | release: 26-12-2020

Summary nog toe te voegen

 

Dok’ter Who-hoo

Fresh Hop West Coast IPA | 7,50% | release: 08-01-2021

Fresh Hop West Coast IPA, collab with ’t Uiltje

 

Freudsap

DDH NEIPA | 7,20% | release: 16-01-2021

DDH juicy NEIPA met veel rogge en haver. Laag in bitterhop, maar zwaar gehopt in whirlpool en in verschillende fases van de gisting met Talus, Nelson Sauvin en Ekuanot.

 

Smøkerslag

Smoked Imperial Stout | 9,50% | release: 19-01-2021

Historisch licht gerookte imperial stout

 

Black To The Future

Double Black IPA | 9,50% | release: 19-01-2021

Double black IPA van 9,5% intens gehopt in zowel whirlpool als tijdens de dryhopping met Sabro en Colombus.

 

Train Des Ridéra

Rhum Raisins Quadrupel | 9,80% | release: 18-02-2021

9.8% Rhum Raisins Quadrupel with a rich malt complexity, which leaves it thicker than the Trappist versions.

For the eyes, a dark brown color with dark red reflexes and a clear brown foam.
For the smell and taste, delicious dark fruity esters and smooth balance between alcohol and malts.

The label refers to the vision of rails after leaving the Train des Ridéra table. Collab with Brasserie Atrium

 

Emmer Genoeg Over Nagedacht

Wheat White Beer | 5,00% | release: 30-04-2021

Collab brouwerij ’t Verzet

 

Kanye West Coast IPA

West Coast IPA | 6,00% | release: 01-05-2021

Summary nog toe te voegen

 

Therapy Session

NE Session IPA | 4,50% | release: 01-05-2021

Summary nog toe te voegen

 

Damn Porter

Porter | 7,00% | release: 01-05-2021

Summary nog toe te voegen

 

Dude, Where Are My Shorts?

Hoppy Session Sour | 3,00% | release: 02-05-2021

Summary nog toe te voegen

 

What’s Hop Dok?

American Pale Ale | 5,00% | release: 05-05-2021

Hopduvel verhuis bier!

 

Respect Your Elders

Saison | 6,00% | release: 11-06-2021

Brewed with Spruce Tips

 

Amber En Beter

Belgian Tripel | 7,50% | release: 24-06-2021

Amberkleurige en moutige tripel gebrouwen met kamile en koriander

 

Login: DokBrewingCompany Password: TRI2304CR Blend

West Coast IPA | 6,00% | release: 03-07-2021

Het eerste bier gebrouwen met de cryo pop blend van Yakima Chief Hops geleverd door HVB van Vlaanderen. De cryo pop blend is dusdanig samengesteld om smaak -en aromacomponenten die normaal verloren gaan door het oogst, -verwerkings, -en brouwproces toch te behouden.

 

Yarim Yarim

White NEIPA | 6,00% | release: 09-07-2021

White NEIPA with Blood Orange

Lode Aydemir

Rost Goed Drinkt Goed

Irish Red Ale | 4,00% | release: 13-07-2021

Malt forward Irish Red Ale with a hint of caramel sweetness, low bitterness and a creamy mouthfeel

 

Bijzonder Plan Van Aanleg

Belgian Pale Ale | 5,00% | release: 16-07-2021

Balanced and easy drinking Belgian style Pale Ale

 

My Little Tony

American Pale Ale | 4,90% | release: 29-07-2021

Summary nog toe te voegen

 

Godvermiljaarde Juice

DDH Hazy Imperial IPA | 8,00% | release: 30-07-2021

Summary nog toe te voegen

 

The Old Man And the IPA

English IPA | 5,50% | release: 04-08-2021

IPA brewed with English yeast, malts and hops

 

Ik Heb Een Klein Kanon Maar Het Schiet Ver

Session IPA | 3,80% | release: 17-08-2021

Tropical and bitter Session IPA

 

Gose Island

Fruited Gose | 3,00% | release: 18-08-2021

Tripple fruited gose with framboze (=> raspberries)

Eindelijkvrijdag

Hard To Get

Belgian Royal Stout | 11,00% | release: 18-08-2021

Summary nog toe te voegen

 

Dok City

DDH Farmhouse IPA | 6,00% | release: 25-08-2021

A collaboration brew with Dok Brewing Company (BE). Together we’ve brewed a Double Dry Hopped Farmhouse IPA with Talus, Simcoe and Amarillo. The Bright yeast together with Philly Sour gives this dry IPA a light, fresh and funky character balanced by the fruity dryhops. Collab with Rock City Brewing

 

Big Rom

Belgian Strong Dark Ale | 10,00% | release: 08-09-2021

With Cane Molasses

Ysbaer

¿Dónde Está El Ceviche?

Triple IPA | 9,50% | release: 11-09-2021

With Guava and Lychee, Collab with The Garden Brewery

Ysbaer

I Shot The Cherry Pinot Noir

Fruited Sour BA | 8,00% | release: 11-09-2021

Summary nog toe te voegen

 

Dubbel Uytzet

Multi-Grain Bière de Garde | 5,50% | release: 28-09-2021

Originating from the region of Ghent, Collab with Brasserie de la Senne

 

Dokkystyle

West Coast IPA | 7,00% | release: 29-09-2021

Summary nog toe te voegen

 

De Helles Breekt Los

Helles Lager | 4,50% | release: 03-10-2021

Our 2021 Doktoberfest beer. Crisp and clean Helles with Pilsner malt and Saaz hops only. Originated in the area of Munich, Germany as counterpart of the Czech Pilsner.

Aykan Umut

Just Married

Sour Lager-Ale Hybrid | 4,50% | release: 12-10-2021

Sour lager/ale hybrid. Brewed with oats and fermented with both a lager and ale yeast. Tart and refreshing with the crispness of a lager and full flavor of an ale, Collab and Fusion with The Minisry of Belgian Beer

 

Marathon Des Sabro

DDH Pale Ale | 4,50% | release: 17-10-2021

We celebrate our head brewer´s ambitious plan to run the Marathon Des Sables by brewing a beer for charity. A very aromatic session NEIPA with Sabro and Mosaic. Lots of tropical fruit, with a strong smell of pomelo, ripe mango and some pine. Bitterness is virtually non-existent. A perfect thirst quencher after a run in the desert!

The charity we will support is the local Ghentian VZW Jong. All profits go to this charity that focusses on helping disadvantaged kids getting back into society through all kinds of activities.

Sponsored by HVB, Yakima Chief Hops, Simpons Malt, Eindelijkvrijdag, CanxLab and Dok Brewing Company.

Eindelijkvrijdag & Xerxes Heirman

Zytholoog Van De Citra

IPA | 7,00% | release: 20-10-2021

Single hop IPA with Citra additions at 7 stages of the brew process, fermented with Ebbegarden Kveik yeast.

Aykan Umut

Yquem Dorst

Wild Ale BA | 6,50% | release: 23-10-2021

Blend of barrel aged wild ale aged on Sauternes and Pedro Ximenez barrels

Ysbaer

Camel Tooth

Kölsch | 4,50% | release: 26-10-2021

4.5% Kölsch style beer brewed in cooperation with Alter Brew (an initiative of Universiteit Gent, Hogeschool Gent and KU Leuven to find alternative grains suitable for brewing). The malt bill for Camel Tooth contains 30% KAMUT Khorasan wheat

 

Hop, Joeri, Hop

Saison | 6,00% | release: 29-10-2021

6% Saison with fresh Sorachi Ace hops

Aykan Umut

I’m In Love With The Coco

English Brown Ale | 6,00% | release: 02-11-2021

6% English style brown ale with coconut flakes

 

Blik op Oneindig Plantation Rum BA

Barleywine BA | 16,00% | release: 22-12-2020

Summary nog toe te voegen

 

Brettney Spears

Saison-Lambic Blend | 6,00% | release: 07-05-2021

Saison-Lambic blend. 1000 liter of saison was blended with 500 liters of 1 year old lambic of De Troch.

 

Houtdok Tripel

Tripel | 7,00% | release: 04-11-2021

Een aromatische tripel met geuren van Belgische gist, brood en versgemaaid gras. Koperkleurig met subtiele lichtzoete toetsen en een mooie lichtbittere afdronk. Door in de moutstorting een gedeelte roggemout te gebruiken is hij zeer volmondig geworden. We hebben hem ook nog gedryhopped met Mount Hood en Comet.

 

Amy Farmhouse

Farmhouse Saison BA | 6,00% | release: 28-05-2021

Funky mixed fermentation Saison aged on white wine barrels